AVD -examen

AVD -examen

Het is alweer even geleden dat Rob voor zijn AVB examen opging en zoals verwacht eigenlijk op zijn sloffen ging halen. Geen probleempje aan de lucht tot zover. Tijdens de oefeningen van de achtjes, halve draai en wat andere dingen hebben de valbeugels bewezen dat ze toch wel enig waarde hebben, nu ogezet in diverse krassen. Afijn daar zijn ze voor!

Op de terugweg van het AVB examen naar Amersfoort lekker binnendoor getuft, een mooie ervaring die we gelijk maar benutten voor een leerzaam lesje! Als er een obstakel aan jou kant van de weg staat mag je tegenligger eerst Rob, dat weet je in elk geval! Maar dan moet je er ook wat mee doen. En als er dan in de bocht een obstakel staat moet je ruim van te voren bedenken of je er wel langs kan en niet gaan als je tegenligger er ook aankomt en niet van plan is voor jou te vertragen. Weer een lesje geleerd.

Maandag 3 februari was dan het AVD-examen, de laatste van de drie die iedereen moet doen om zijn of haar motorrijbewijs te halen. Na een rit van een half uur kon de examinator slechts zeggen dat je lekker ontspannen op de motor zat en naar wens had gereden. Ook nog de wijze les: in de winter rij je op de motor van een ander, onthou die maar.

Gefeliciteerd met je rijbewijs en bedankt voor de gezellige koffie uurtjes die er ook bij kwamen. Ik heb er weer van genoten!

Ook beginnen met je motor-rijopleiding? Schrijf je in bij Carpenta rijopleidingen