Het beloofd weer een mooie dag te worden. De temperatuur zal in de loop van de middag tegen de 21 graden aanlopen, voor oktober is dat bijzonder te noemen. Een goede reden om deze dag de motor weer uit de schuur te halen voor een vrije rit waarbij de eindbestemming altijd weer “thuis” is.

In een vorig rondje is, met de Beugelbikers, slot Loevestein bezocht, één van de film locaties van de tv-serie Floris uit de jaren 60. Vandaag gaan we een andere kant op om via Nijmegen-Groesbeek terecht te komen bij een andere filmlocatie, namelijk: kasteel Hernen.

De route start op het uiteindelijke eindpunt, nl. “thuis”! Omstreeks 11 uur vertrekken we eerst richting pompstation, vervolgens pakken we de route op richting Leusden. Over de Asschatterweg gaan we richting Achterveld, maar bij hoeve Zandbrink slaan we af en zoeken we onze weg naar Scherpenzeel. Dan over de Amerongseberg richting het beruchte veerpontje bij Amerongen de Betuwe in.

Daar volgen we de dijk tot voorbij Wageningen en buigen dan af naar Nijmegen.  We steken de Waal over bij Lent en op het Keizer Traianusplein zitten we helaas even in de verkeerde baan. Niet getreurt de weg is breed en het is rustig, dus een halve draai is gauw gemaakt en al snel rijden we de Nieuwe Ubbergseweg op, om deze alweer snel te verlaten door op de originele Ubbergseweg te gaan rijden. Veel rustiger en ook wel handig, want vanaf Ubbergen gaan we richting Berg en Dal.

Ergens in de bossen wordt het tijd voor de lunch en daarna zetten we door naar Mook, Malden en Overasselt. Onder Wijchen door over de Maasbandijk om vervolgens o.a. via de Liendensedijk in Hernen uit te komen. Bij kasteel Hernen is de temperatuur net over de 20 graden gekomen en het is dus dorstig weer geworden, dus tijd voor een tussenstop. Kan ik gelijk een paar foto’s maken, want als het kasteel het doel is moet je aan kunnen tonen dat je er geweest bent. Afijn de foto’s spreken voor zich.


Kasteel Hernen

Na een goed half uur stappen we weer op en tuffen we verder naar Appeltern. Vanaf Nieuwe Schans zoeken we Beneden-Leeuwen op, steken de Waal over naar Echteld. Vervolgens laat het zich bijna raden. Amerongen komt weer in beeld en daar met het pontje over de Nederrijn. Richting Leersum en door de bossen en weilanden naar Woudenberg.

Amersfoort staat inmiddels weer duidelijk op de borden en via de N224 en de N226 op naar het eindpunt: “thuis”