Uitgeslapen?

I

k wilde vanmorgen lekker snel de camping verlaten, maar voor het eerst wordt ik pas tegen half negen wakker. De tent staat deze ochtend volledig in de schaduw en daardoor zweet ik de tent een keertje niet uit. Best lekker.

Toch alles vlot ingepakt en om half tien vertrokken.

De route is vanaf het begin gelijk goed te rijden en fantastisch. Wat een mooi land, en een groot verschil met Hongarije. Fantastische bergweggetjes, kleine dorpjes, smalle straatjes zo smal dat je het gevoel hebt dat twee motoren elkaar niet kunnen passeren, maar dat heb ik niet kunnen testen. Wel met auto’s en dan bleef ik maar even staan bij een inrit van een huis of een zijstraat. 

De haarspeld bochten vliegen me om de oren, hard rijden is onmogelijk, maar wil ik ook helemaal niet. De eerste gravel weg is er ook op eens. Stijl omhoog, diverse haarspeldbochten, een ree die net na de bocht het bosje in rent. Er schijnen ook wilde zwijnen en een geiten soort rond te rennen, maar die heb ik niet gespot. Wel een buizerd, vos een eekhoorn. 

Het onverharde deel is pittig en zwaar rijden, na een aantal van dit soort wegen besluit ik daarmee te stoppen, het kost enorm veel energie om de boel rechtop te houden. Op een parkeerterrein stop ik en maak vlot een nieuwe route. Tegenwoordig met de Kurviger app, heb daar een jaar abonnement op genomen en kan allerlei uitsluitingen instellen. Zoals wel of geen snelwegen, wel of niet onverhard en alles in een gradatie van 1 tot 5, veel of minder kronkels. 

Zo lukt het om de route snel aan te passen en over verharde wegen verder te gaan.

Volgens de navigatie kom ik iets na drie uur aan op een kampeerterrein bij een boer. Helaas, 10 minuten voor aankomst is de weg afgesloten en moet ik omrijden. Dat kost een half uur extra want ik moet nu eerst even om de berg heen om van de andere kant wel op de boerderij aan te komen.

Was wel weer een leuk weggetje om te rijden.

Morgen verder richt Kamp Triglav, nog 5 uur kronkelen door de bergen en dan een biertje met Jelle en Savanne 😋

 

Mi iras por ĝi | gewoon, omdat het kan

De Tourist weet niet waar hij is geweest, De Reiziger weet niet waar hij heen gaat..