Zondag ‘rustdag’

H

Het is zondag, en zoals voorspeld heb ik vannacht regelmatig mijn plekje in de tent weer op moeten zoeken. Op een helling rol je naar beneden en als je beneden bent ga je weer omhoog.

Ondanks dit alles toch prima geslapen en ik heb besloten om vandaag niet verder te gaan. Een soort van rustdag dus.

Langzaam opgang komen en rustig koffie zetten, een koude douche gekregen terwijl ik dacht dat deze warm zou zijn. Overstappen aar de andere douche is iets beter, maar nog steeds beroerd. Afijn, het mag de pret niet drukken, het enige wat ik wil is wasbenzine vinden voor de benzine brander. Gaat die het zeker beter van doen.

De meeste winkels zijn gesloten, maar de supermarché is tot 12.30 wel open dus een poging wagen maar. Helaas kunnen ze me niet helpen, vriendelijke mensen bieden mij nog een fonduestelletje aan, maar dat past echt niet in de bagage, dus laat maar. Toch bedankt.

Ik besluit verder te rijden lekker langs het water, het meer van Annecy, en wie weet vind ik een rustig plekje om lekker in het gras te liggen met mijn boek. Hoe kan ik dat bedenken? Het is zondag, een warme dag en alle Fransen zijn vrij. Niks rustig bij het meer, vreselijk druk overal. Dus kijk ik op de Garmin en zie mooie weggetjes de bergen in. Zonder bagage op de motor trek ik het gas open omhoog de bergen in. De ene haarspeld na de andere komt op me af. Fantastisch, plat door de bocht en weer door. Ondertussen zie ik kastelen, vergezichten, ruïnes en kleine dorpjes.

De rust die hiervan afstraalt tegen de drukte rond het meer doet me goed.

In Albertville vind ik weer een supermarkt die op is, of liever een hypermarkt. Nog eens kijken of ze wasbenzine hebben, maar helaas ook hier niet. Een flesje wij. Zit er ook niet in, blijkbaar mogen ze die niet verkopen op zondag. Rare jongens die Fransen, vooral als ik later een buurtwinkel vol wijn vind. Dan daar maar een flesje meenemen heb ik straks ook nog iets om mee na te genieten.

Vervolgens terug naar de tent, met een kort oponthoud bij een wielrenners café waar ze heerlijk koud bier van de tap hebben. Na zo’n warme dag heb ik daar wel zin in.

Rustdag? Nee dus, morgen door naar Italië!

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.