Afgesloten

S

De familie camping ga ik verlaten en ik wil zo snel mogelijk weg uit Zwitserland, terug naar Italië. Ook wil ik een behoorlijke afstand afleggen en dat heeft gevolgen. De route gaat richting Sondrio.

Omdat ik deze keer kies voor kilometers maken gaat de route veel over doorgaande wegen, niet echt een uitdaging en op sommige plekken vreselijk druk. Eigenlijk niet leuk dus in vergelijk met voorgaande dagen. Zo rond het middaguur ben ik het al goed zat en  kijk alvast naar een kampeerplekje voor de nacht. Die ligt volgens op 98 kilometer afstand en dat lijkt me nog wel te doen. Ik voer het adres in op de Garmin en het blijkt nog 5 uur rijden te zijn. Best pittig nog dus.

Eigenwijs als ik ben begin ik er toch aan en zie wel hoever ik kom. De doorgaande wegen blijven nog steeds onder de banden doorgaan, maar uiteindelijk worden het toch weer bergwegen. Met haarspeldbochten en mooie gebieden, flinke vergezichten. Ik geef me nauwelijks de tijd om ergens te stoppen want er zijn nog best wat uurtjes te gaan.

Ik kom op de geweldig mooi bosweggetje berg op, de lol is wel terug en ik geniet er van. Dan opeens een hek op de weg met een informatieve tekst in het Italiaans en een verbodsbord. Geen idee wat de tekst allemaal te zeggen heeft, mag ik nou wel door of niet? Dan komt er een auto aan, of liever ik zie hem verderop keren, dat is niet goed denk ik dan. Ik zwaai naar de bestuurder om te stoppen, en vraag of ik door mag in mijn steeds beter wordende Engels. Ik krijg een Italiaans antwoord en weet nog niks. Uiteindelijk denk ik dat ik tot 17 uur wel door mag, maar daarna niet meer. Of is het toch andersom?

Ik rij door en na de eerst bocht weet ik dat ik moet keren. Er ligt een berg zand op met de weg en een graafmachine die bezig is met grote gaten maken in de weg. Daar kom ik nooit langs. Omkeren maar en terug rijden. Dit kost me zo een half uur. Kostbare tijd vandaag.

Uiteindelijk kom ik weer op een doorgaande weg terecht die me aardig op weg helpt en dat half uur wordt zo weer terug gewonnen. Daarna duik ik weer een berg op met mooie weggetjes. Een vervallen kerk met boerderij staat langzaam maar overduidelijk te vergaan in dit bos. Ik maak er maar even een stopplek van, want het is warm en ik krijg trek. Droge worst en water, wat wil je nog meer? Nou ik weet wel iets, maar de monniken zitten niet meer in deze kerk om bier te brouwen, dus dat wordt niks.

Ik ga weer verder en vind een doorgaande weg als ik de berg afkom. Deze blijf ik volgen en de Garmin vind dit oké, wat handig is want dan hoef ik niet na te denken. Bij een klein stadje stuurt hij me de bocht om en beland ik in hele kleine straatjes en is zelfs de Garmin de weg kwijt. Ik probeer van alles om weer op het spoor te komen, maar het lijkt niet te lukken. Dan een krappe bocht en een te steile helling die ik niet verwacht. 🤬vloeken doe ik zelden maar als ik het doe is het mis. Laat ik het zo stellen: het rechter nieuwe, weliswaar tweedehands, ledlamp is naar zijn mallemoer en verder mogen jullie het zelf invullen. Ik kan de koffers er weer afhalen de motor optillen en naar beneden rijden. De koffers ophalen, vastzetten en weer verder puzzelen hoe ik uit dit doolhof kom. Uiteindelijk is er een vriendelijke man die met de auto voor me aan gaat rijden en me zo weer bij de hoofdweg brengt. Daar aangekomen kom ik er wel weer uit en bedank hem hartelijk voor de hulp. Maar nu niet dezelfde fout maken door de Garmin te volgen bij die ene bocht, maar net iets verder door en zo de berg op buiten de stad om.

En door maar weer, berg op berg af en weer een berg op…

En dat gaat hoog, echt helemaal naar de top, onverwacht krijg ik eind van middag en cadeautje. Ik rij een pas die ik niet had verwacht, naar boven over de kam, boven de boom grens, prachtige uitzichten. Inmiddels is het 18 uur en als je om 8.30 uur bent opgestapt zijn dat heel wat uurtjes. Mag ik me nu ‘man in het zadel’ noemen? Ik heb in elk geval geen houten kont meer, het lijkt eerder een stalen reet!

Nog even door zetten, iets na 19 uur kom ik op de camping aan, eerste indruk is niet heel positief, maar ik wil ook niet meer verder zoeken. Gelukkig hebben ze een veldje voor kleine tentjes, hier staat nog 1 ander tentje en verder heb je eigenlijk nergens last van. Prima dus.

  

 

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.