Kikkers

S

Nou wat een nacht. Denk je een leuke kampeerplek te hebben, gaan de kikkers de hele nacht te keer. Van ellende de oordoppen maar in gedaan, toen werd het eindelijk stil. Over de horzels, muggen, wespen en andere vervelende bijtende of stekende beestjes zal ik het maar niet hebben.

Na een warme douche, rustig inpakken en ontbijtje met koffie ga ik weer verder. De Garmin werkt wonderwel goed mee. Hij pakt de geplande route direct op en al snel ga ik de bergen weer in. Een smal pad wordt langzaamaan steeds slechter geasfalteerd en tenslotte is er alleen nog maar gravel op de weg. Rustig aan dus dan komen we hier ook de haarspeldbochten wel door. Uiteindelijk wordt het wel weer asfalt, maar vandaag zitten er veel slechte stukken tussen.

Vlakbij een groot meer, Lagio Maggiore, bereik ik het einde van de route. Nou ja einde van deel 2 over naar deel 3 dus (nog 7 te gaan, lukt nooit niet). Dit gaat niet geheel zoals ik wil, maar daar kom ik nogal laat achter. Ik wilde onder het meer door en ga nu bovenlangs. Daardoor is het onmogelijk Zwitserland te vermijden. Mijn plan van een rondje om Zwitserland/Oostenrijk heen is nu al 😣 mislukt 😣

De hele dag heb ik al wat grijze wolken achter me aan, tot nu toe heb ik ze weten voor te blijven, maar tijden een tussenstop hoor ik het onweren. Minder leuk, zeker hoog op de alp met smalle slechte wegen. Ik besluit naar de dichtstbijzijnde camping te rijden en daar te stoppen. Bij de poort van de camping keer ik direct weer om. Dit is echt waardeloos, allemaal Duitsers met een caravan en van die deutsche schlagers. Wat een hopeloze herrie, wegwezen hier. Via iOverlander al snel een andere gevonden en daar aangekomen besluit ik te blijven want het onweer barst echt los. Het is een grote familie camping met alles er op en er aan, niet mijn smaak, maar beter dan de vorige.

In de regen de tent opgezet en erin gedoken tot het droog werd. Toen de spullen er verder in leggen en het restaurant opgezocht voor een biertje en pizza. Morgen kook ik wel weer zelf.

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.