Bagage

D

e dag begint op tijd, om 7 uur ben ik klaar wakker😅en spring ik naast mijn bed 🫣. De koffers staan bijna klaar in de woonkamer, de laatste spulletjes er nog bij en dan op de motor zetten.

Alles met elkaar is het 9 uur en zet ik de motor op straat. Die is met alle bagage best zwaar geworden. Zo zwaar dat ik zelfs denk dat ik teveel bij me heb. Toch trek ik de deur achter me dicht en vertrek. 

Ruim 900 kilometer naar Hirtshals in Denemarken waar ik zondagavond wil zijn. Vandaag vooral snelweg want ik wil hoe dan ook Hamburg voorbij zijn. Via de A28 en de A37 rij ik richting Bremen. 

Nog steeds denk ik dat er teveel bagage op de motor zit. Via deze route kom ik door Drenthe, dus een tussenstop bij Harm-Jaap en Marinka kan een mogelijkheid zijn om bagage achter te laten. Besluitvaardig als ik ben stel ik de definitieve beslissing uit tot het laatste moment.

Emmen: doorrijden of afslaan….

Ik rij door met alle bagage…..

Ik doe het rustig aan, ook op de snelweg, regelmatig een tussenstop om te eten, scheelt ook weer gewicht op de motor, en in de middag heb ik zin in koffie. Ook tanken wordt wel handig dus een stop bij het tankstation. Brandstof er in en afrekenen terwijl je ook koffie besteld gaat helemaal mis. Hilarisch gewoon, ik zeg pomp 4 en reken pomp 3 af, op het laatste moment zag ik nog dat er iets niet goed was. Vervolgens duurt het een half uur voordat die dame achter de kassa dit probleem heeft opgelost en mij de schuld geeft. Uiteraard, 4 en 3 lijken heel veel op elkaar en ook in Duits of Nederlands klinkt 4 echt heel anders dan in het Duits, dus mijn schuld! 

Uiteindelijk mijn centen terug gekregen, die koffie is inmiddels koud en mag ze zelf naar een donker plekje brengen. Waar dan ook…

Verder maar weer. Hamburg komt in zicht en daar is het nog net zo’n puinhoop als de eerste keer toen ik hier langs kwam. En dat was 1997 ☹️. File tot de tunnel onder de Elbe door. Daarna gaat het rijden redelijk, behalve dan die stortbui. Doorweekt rij ik door en uiteindelijk wordt het droog en warm. Mijn motorpak is weer droog. Tijd voor koffie! 


Tijdens de koffie zoek ik een kampeerplekje in de omgeving. Ik kom uit op een gezinscamping aan het strand met restaurant. Klinkt goed zou je zeggen, maar mijn ook valt op iets anders. Feriencampingplatz Matz! Mooier kan het toch niet klinken en er is een website van, met heel weinig informatie. Des te beter! Weinig kampeerplaatsen, klinkt goed! Geen voorzieningen, klinkt goed! Adres? Wel te vinden op Google, niet op de Garmin. Als het zo beroerd gaat moet ik er heen, dus…. Gaaaannn…

Onderweg nog een giga stortbui en helemaal doorweekt, de regenvoering was niet aan, veel te warm, nu wel heel erg nat 😪

De camping bij toeval gevonden zonder om te rijden. Dat is natuurlijk een fantastische opsteker, én het is weer droog. Nog twee uur lang is er continue onweer en dreigende wolken, het spettert wel maar geen stortbui meer. De tent staat en de zon schijnt weer. 

Ondanks de snelweg toch genoten van de eerste dag.

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.