Bikersrest

H

et is vroeg deze morgen als mijn oogjes weer open gaan. De buren, ook motorrijders uit Berlijn, zijn al op en de geluidsisolatie van mijn tent werkt niet zo goed. Ik blijf toch nog een uurtje liggen, maar dan komt de zon op de tent te staan en wordt het al snel warm. 

Dan maar koffie zetten en ontbijten.

De buren zijn al druk met opruimen, de tenten zijn behoorlijk nat van de dauw dus worden deze in de zon gezet om te drogen. Ook ik begin met inpakken en tussen door wat ouwehoeren met de buurman. Ik vertel dat ik vlak bij Hirtshals een overnachtingsplekje heb gevonden met de naam ‘Bikersrest’, hetgeen mij doet vermoeden dat dit een op motorrijders gerichte camping is. 

De buren zijn zeer geïnteresseerd en omdat ze ook naar Noorwegen gaan besluiten ze ook hier te overnachten. Ze bellen even of er plek is en reserveren gelijk voor mij. 

Handig? Ach ik zie altijd wel of er plek is, maar aardig dat ze dit voor me doen.

Vervolgens vertrekken ze en pak ik rustig mijn spullen in. De route is nog best lang en dus wordt het weer voornamelijk snelweg. Een deel gaat ook over een doorgaande weg, maar die is net zo saai. Tijd voor een alternatief is er niet, een ommetje door de bossen of over smalle landwegen kost teveel tijd en de boot vertrekt morgen echt wel, of ik er wel of niet ben. Dus rij ik maar door met regelmatig een pauze en een keer tanken.

Deze keer tank ik bij een onbemande pomp, dan kan het toch niet fout gaan zou je zeggen. Nou daar ga ik maar van uit, echter op de afschrift bij de bank staat een heel veel groter bedrag dan op het bonnetje. Maandag toch maar even achter aan bellen. Ik ga ervan uit dat het goed komt, heeft waarschijnlijk te maken met het maximum gereserveerde bedrag om te kunnen tanken en wordt dit later netjes verrekend. In Nederland gaat dit direct en zie je het niet eens. Toch maar even in de gaten houden, blij dat ik toch maar het bonnetje heb geprint. Je weet nooit.

De kampeerplek is echt een bikers plaats. Kamperen, café, feestzaal, alles is er. Biertjes uit de koelkast pakken en opschrijven wat je drinkt. Achteraf afrekenen is oké. Heerlijk dat vertrouwen.

De buren arriveren twee uur later ook en lijken op het eerste gezicht zeer tevreden over de plek. Het tweede gezicht zal ik niet naar vragen, dat vertellen ze vanzelf. 

Voor nu een biertje halen en dan een hapje eten. Morgen de boot …

===

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.