Bazaar

M

zondag 21 december 2003

oet zeggen dat uitslapen is enigszins gelukt, maar niet overdreven. De hele vrijdagmorgen lekker aangeklungeld en begin van de middag wat rond geslenterd over de bazaar. Wel aardig om eens te doen, alleen die vreselijke weg er naar toe, hij is stoffig, stoffig en nog eens stoffig, en natuurlijk de smog, je hele neus slaat ervan dicht. Het grappige van zo’n bazaar is wel dat alle verschillende soorten handel bij elkaar kruipen. Alle groenteboeren, slagers, fietsenmakers zitten bij elkaar. En heel bijzonder: de geldwisselaars staan met handen vol geld te wapperen langs de kant van de weg of je misschien wilt komen wisselen. Verderop staat een tafeltje met stapels geld, gewoon midden in de openlucht vlak langs de weg. Heel veel heb ik niet rond gelopen, op tijd weer terug en de hele middag lekker op het balkon gezeten, met een boek, in het zonnetje. Het mag dan winter zijn, en als de zon weg is erg koud worden, zo overdag is het heerlijk.

Zaterdag weer volop aan de slag om de budgetverslagen van augustus af te ronden, ja we lopen een beetje achter hier, maar het is gelukt. ’s Middags kwam Bas nog even aanwaaien (hij werkt hier voor de Belgen), en ’s avonds met hem meegegaan om te eten en door te zakken. Hij heeft een mooi plekje om te wonen. Huiskamer, eetkamer, slaapkamer, etc.etc. Gewoon goed voor elkaar, kan me best voorstellen dat hij het hier zo lang uit kan houden. Zijn directe buren komen ook gewoon binnen vallen als ze willen. Het zijn Sikh’s die jaren geleden gevlucht zijn naar Amerika en nu in Afghanistan zijn om hun bezittingen weer op te eisen. Een moeizaam gebeuren voor hun, maar ze zijn wel gezellig. Alleen als ik omstreeks 10:30 uur naar huis wil gaan krijg ik het gevoel dat ik weer 14 jaar jong ben: ik mag van hen eigenlijk niet meer over straat gaan, daarvoor is het veel te laat. Hou toch op zeg, ik vertrek dus gewoon. En natuurlijk loop ik de verkeerde straat in, en ben even aan het zoeken, ach ja moet je maar beter opletten. Onderweg kom ik echt niemand tegen, dus hoezo te laat om over straat te gaan?

Zondag heb ik de budgetoverzichten voor september afgerond, schiet eindelijk een beetje op, hopen dat eind van de week oktober ook afgerond is, zijn we tenminste weer een beetje bij. ’s Avonds uit eten met Bas en Zakir. Bas trakteert, stom van hem dat ik de wijn moet uitzoeken, kost hem alleen al $ 12.00 rot nou…. Maar het was best gezellig, en heel smakelijk, maar ja we zaten ook wel in ik denk het beste restaurant van Kabul dus dan mag je ook wel wat verwachten. Maar laat wordt het hier nooit, het is net 21:00 uur geweest en ben al weer thuis, morgen gewoon weer werken dus moet je het doordeweeks ook niet te gek maken toch? haha, ga nog wel lekker zitten lezen zolang het licht brand.

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.