Fout parkeren

D

donderdag 18 december 2003

agelijks beleef je hier wel weer iets nieuws en onvoorstelbaars. Gisteren heb ik mijn paspoort weer eens ingeleverd om mijn visum voor Afghanistan te verlengen tot in elk geval eind januari, maar liever nog wat langer, en om het “multiple” te krijgen, zodat ik het land vaker in en uit kan.

Uiteraard ga ik met chauffeur naar het beruchte bureaucratische bureau waar dit moet gebeuren, met een brief van het ministerie voor binnenlandse zaken dat e.e.a. snel moet worden geregeld. En wat krijg je te horen: kom over 2 werkdagen maar weer ophalen, zondag dus en dat heet snel. Laat maar denk je dan we komen wel terug als we tijd en zin hebben, maar zeg dat nou niet hardop, want dan duurt het nog langer. Terug bij de auto blijkt dat deze fout geparkeerd stond. Je verwacht dan toch een simpele bekeuring die je ooit kunt voldoen en dan is de zaak afgedaan! Mooi niet, hier laten ze gewoon 1 van je banden leeglopen, dan besef je tenminste goed dat dit niet mocht en moet je even aan het werk om de boel te verwisselen, wat een humor.

En dan vandaag, een paar medewerkers op pad met de Landrover, komen ze in een gebied terecht waar je een pasje voor nodig hebt. Waarom je een pasje moet hebben weet niemand, maar zonder kom je er niet in of als je er toch inzit niet meer uit, tenminste niet met de auto. Die wordt voorlopig even gestald tot je aan bepaalde voorwaarden hebt voldaan. Voor de medewerkers het geluk dat de mobiele telefoon hier ook min of meer werkt, konden ze in ieder geval even bellen om opgehaald te worden, maar natuurlijk wel even lopen naar de plaats waar die auto dan wel mag komen, kost toch weer een dag. Het houdt je lekker bezig zullen we maar zeggen, maar ik ben even van mijn Landrover af grrrr….. Gaat wel lekker zo toch, eerst een visum wat niet meer geldig is, dan een laptop die het niet meer doet en vervolgens een auto kwijt. En alsof dat nog niet alles is storingen in de aggregaat waardoor we regelmatig zonder stroom zitten en als je al elektra van de centrale hebt, dan vinden ze dat je om half elf naar bed moet, want dan gaat de schakelaar om en zit je mooi zonder. Morgen een dagje vrij, ben benieuwd wat er dan weer te beleven valt, waarschijnlijk gaat de generator op tijd aan, zodat je wakker wordt van de herrie en er ook niets van uitslapen komt. Nou ja het weer is mooi, dus ik ga er maar eens op uit, rond slenteren, fototjes maken en eens kijken of er wat te beleven valt.

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.