Beter

G

isteravond laat arriveerden er nog nieuwe buren op de camping. Een Pools stelletje met een tentje. Geen probleem zou je denken, echter toen de tent dicht ging duurdere nog geen 5 minuten of er werd een paar kuub hout weg gezaagd. Ik heb mijn oordoppen maar in gedaan anders had ik echt geen oog dicht kunnen doen. Wat een herrie maakt die man. 

Vanmorgen regende het nog een beetje, maar al gauw werd het droog. Rustig opstarten en alles inpakken. Om 10 uur rij ik de camping af. Een mooie oude doorgaande weg die niet meer als zodanig in gebruik is wordt het begin van de route iets meer richting het westen. Geiten kom ik niet tegen, maar hun afval wel, kalm aan dus want met de nattigheid van gister en die geitenstront is het niet glad maar heb ik wel wat minder grip.

Prachtige uitzichten en een zonnetje die door probeert te komen. 

De oude weg komt uit op de nieuwe en daar heb ik geen alternatief, dus volg ik deze een stuk. Daarbij passeer ik bij toeval een van de 10 mooiste watervallen ter wereld, volgens CNN dan. De “Langfoss Opp” In totaal valt deze waterval 612 meter verticaal naar beneden. Er is ook pad langs de waterval omhoog, ik probeer een stukje, maar met motorkleding en vooral de motorlaarzen is dit niet te doen. Dus rij ik na een paar foto’s weer verder.

De hele dag rij ik over mooie wegen en soms even een hoofdweg. Dit voelt beter dan gisteren in de regen. Af en toe nog een spetter vandaag, maar vooral nat worden van de nevel van de vele watervallen die ik passeer. 

Al redelijk op tijd had ik een plekje gevonden die geschikt leek voor de overnachting. Op iOverlander staat dat het ook geschikt is voor de tent dus daar rij ik naar toe. Om half vier kom ik aan en controleer even of de haringen echt de grond in kunnen, en dat gaat prima. Het riviertje hier vlak naast stroomt hard en maakt veel herrie, maar dat schijnt rust gevend te zijn. 

Dus hier blijf ik voor vannacht.

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.