Garmin

G

isteravond nog een kampvuurtje gestookt. Heerlijk klooien met een vuurtje. Niet dat er veel hout beschikbaar was, maar toch nog 4 uurtjes kunnen stoken. Maar dan is alles ook echt op! Het is inmiddels ook middernacht, maar donker is het nog lang niet. De zon is wel onder, alleen dat merk je nergens aan. Zak lampen heb je hier niet nodig.

Schreef ik gisteren iets over een rustgevend watertje in mijn omgeving? Nou met die herrie naast je tent is er niks rustgevendst aan. Ik doe mijn oordoppen weer in.

‘sMorgens is de tent behoorlijk nat van de regen, niks van gemerkt vannacht dus die doppen in je oor werken prima! Ik rol pas tegen 9 uur mijn bed uit en vertrek rond 11 uur naar de volgende, nu nog onbekende, bestemming. Richting Trollstigen dat is zeker! 

De Garmin heeft er vandaag duidelijk geen zin in. Ze praat niet meer tegen me, en als ze het wel doet is het onbegrijpelijk. Na veel geklooi trek ik mijn eigen plan zonder de ondersteunende woorden van deze sacherijnige dame. Ik volg gewoon het blauwe lijntje wat ik ooit heb bedacht. Soms gaat dat een beetje mis, maar alles is op te lossen dus het komt goed vandaag.

Al vroeg in de middag kijk ik uit naar een kampeerplekje in de buurt. Ze zouden er moeten zijn, maar staan allemaal al vol. Dus ga ik maar door en kom in een werkelijk fantastische omgeving terecht, de bergen in, haarspeldbochten door en steeds hoger. Ik kom tot de kam, helemaal aan de top rij ik langs de sneeuw. Soms nog hele muren en verder een kaal landschap, hier groeit geen boom of struik meer, alleen nog wat mos zo hier en daar. Zo ontzettend mooi en, zo ver als je kunt kijken, een ruig landschap. Alleen Afghanistan staat in mijn herinnering als nog ruiger, maar daar waren in de bergen ook geen geasfalteerde wegen. Eigenlijk wil ik hier wel mijn tentje op zetten, maar er wil geen haring de grond in. Eigenlijk is het ook wel wat frisjes zo tussen de sneeuw zonder enige beschutting tegen de wind.

Uiteindelijk vind ik een plekje langs een ‘historische route’ die ik in een opwelling ben gaan volgen. Naast een klein tunneltje ligt een doodlopend pad met een picknick bank. Dat is handig voor het koken en ik kan de tent er net opzetten. Sta ook nog eens lekker beschut en uit het zicht. Niemand zal mij hier storen, niemand zal hier last van me hebben. Alleen dat riviertje… toch maar weer oordoppen in vannacht 🎧

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.