Fondsen

Z

dinsdag 6 januari 2004

ijn de laatste dagen van het jaar niet echt geweldig geweest, gezien de opdracht om een fors aantal medewerkers met onbetaald verlof te moeten sturen, vandaag is het toch een stuk beter. De nieuwe fondsen zijn rond en iedereen mag weer volledig aan het werk. Alle onbetaalde verloven zijn  dus per direct ingetrokken. Dat was dan gelukkig maar van korte duur, had ook nog best langer kunne  duren, dit bericht was dan ook best wel onverwacht te noemen. Gelukkig maar, komt er ten minste niemand door deze situatie in financiële nood.

Daarnaast is het in Kabul weer wat aangenamer geworden. Niet wat de lucht betreft, de smog en stof hangt er nog altijd, maar wel wat de soldaten op straat betreft. De Loya Jirga is afgelopen, en de verschillende partijen zijn het eens geworden over de regeringsvorm voor dit land. Wat ik heb begrepen komt er net als in de V.S. een president en zullen de verkiezingen ergens in juni gehouden worden. Hoe het met ministers en gouvernementen nu is geregeld weet ik niet, maar dat zien we vanzelf wel. Wat wel zeer opvallend is: de vrouwen krijgen de zelfde rechten en worden gelijkwaardig aan de mannen. Dat is zonder meer revolutionair te noemen voor een land waar de vrouw jaren onderdrukt werd en met een burka moest lopen.

Wat gister ook wel grappig was om te zien: er was een flinke laag sneeuw gevallen en op alle daken zag je de mensen het dak sneeuw vrij maken. Je zou toch denken die sneeuw isoleert toch lekker je huis extra, geen overbodige luxe hier, dacht ik. Maar nee, de kans dat je huis onder het gewicht van een flinke berg sneeuw instort is groter, en dus maak je het dak gewoon sneeuw vrij. Uiteindelijk allemaal werk voor niks deze keer, want ’s middags brak de zon door en in korte tijd was alle sneeuw gesmolten, maar ja het had ook anders kunnen zijn.

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.