Koffie onderweg

Z

Zo dat was vroeg, half zeven opstaan en onder de douche. De sanitaire ruimte is uniek te noemen zo netjes vind je het niet vaak op kampeerplekken. Een nadeel op deze camping is dat de eigenaar superzuinig is op zij gras. Een medewerker is de hele dag bezet met zoveel mogelijk gras te sproeien. Elke plek dit leeg is wordt weer nat. En koken met een benzinebrander op de grond is ‘not done’. Dus ook een kopje koffie hier zetten wordt een uitdaging, daarom maar zovelen mogelijk alles inpakken, de brander en koffieketel in de topkoffer en op de eerste de beste rustige bergweg stoppen om koffie te zetten. Om half negen sta ik stil op een fantastisch mooi plekje met uitzicht over de vallei in de ochtend zon 🌞 om koffie te zetten en een broodje te eten.

Na dit ontbijt ga ik weer verder, hoger de bergen in, de stille dorpen door, met hier en daar een boer die het gras maait of een boerin die rond kart met een oud bakwagentje om balen hooi de berg op te rijden.

Net voorbij Aosta kom ik de berg afrollen en besluit een stukje terug te rijden richting de stad om een een lunch te kopen. Gelukkig staat er een supermarkt aan de rand van de stad, de wegen zijn hier overvol en ik heb geen zin om daar in mee te moeten rijden. In de super besluit ik gelijk maar de avondmaaltijd mee te nemen, dan is het maar vast aanwezig.

Snel de stad weer uit en de bergen in waar het heerlijk rustig is en je op je gemak kan lunchen.

Het waait hier wel als een malle op de berg. Ik rij maar niet te dicht langs de afgronden, want die windvlagen kunnen je soms verrassen. Geen zin in om naar beneden te kukelen.

Na een tijdje zie ik in mijn ooghoeken een ruïne staan. De eerste stopplek sta ik stil om even over de vallei uit te kijken en het oude kasteel van bovenaf te bekijken. Naast me staat ook nog een of ander martelwerktuig van het dorp. Of zou het een oude druivenpers zijn? Geen idee, maar als je je hoofd op de verkeerde plek legt en iemand draait aan de andere kant dan wordt het best pijnlijk denk ik. Je zal maar een druif zijn!

Tegen drie uur ga ik maar eens kijken waar ik kan overnachten. Ik vind een kampeerplekje vlak langs mijn route. Dat is handig en via de snelste route ben ik er in 1,5 uur. Ook wel prettig want ik stuur al heel wat uurtjes door de bergen, het wordt tijd voor een langere stop. Dus op naar de camping.

En dat is er een die bij mij past. Rustig, ruime plekken, weinig mensen aanwezig, simpel, eenvoudig, een bar met koud bier, een kampvuurplek, warme douches. Ik zeg dat ik hier 1 nacht blijf, maar……

Als het te koop zou staan is het nu verkocht 🍻 proost 🍻

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.