Reeën op de weg

H

Het is vroeg deze ochtend. Om 8 uur komt de bakker al toeterend het terrein oprijden. Handig natuurlijk dat je ontbijt gebracht wordt, alleen die klote herrie hoeft toch niet. Affijn de zon schijnt al over de berg heen, nu rustig opstarten met koffie en brood en dan de boel inpakken. Vervolgens rij ik richting Annecy.

Het eerste een stukje gaat terug over dezelfde weg van gisteren. De reden is simpel, ik heb de route verlaten om bij de kampeerplek te kunnen komen. Dus nu een stukje terug, niet erg want het was een mooi stukje.

Vervolgens pak ik het laatste stukje van de route van gisteren op. Om bij het begin van route 2 te komen. Het gaat over smalle boeren landwegen en er is bijna niemand. Heerlijk rustig tokkelen door de haarspeldbochten, tunneltjes en bossen. Opeens sprint er een ree voorbij, vergenoeg weg om geen gevaar te creëren, maar wel dichterbij dan ooit. Het zal wel op de film staan, t.z.t. maar even terug zoeken.

Na 2 uur rijden wordt het wel tijd voor een pauze en bij een rustig kruispunt met bankje en Maria beeld maak ik er een lunchpauze van en zet uiteraard een kopje koffie. Vervolgens weer verder. Kilometers maak ik niet maar de omgeving is geweldig om te rijden. En dit zijn nog niet eens de Alpen.

En rond 15 uur is het weer raak, een ree steekt de weg over, deze moet wel heel duidelijk op beeld staan, want ik was nog dichterbij dan vanmorgen en had een sukkelgangetje. 

Zo zie je maar, het wild komt gewoon op je pad.

Op zoek naar een winkel voor de broodnodige maaltijd en een kampeerplekje ergens in de buurt maak ik wat extra kilometers over e3 autoweg. Ik vind uiteindelijk bij het plaatsje Orgelet een camping met WiFi. Maar die wifi stelt niet veel voor dus daar heb ik niks aan. De filmpjes moeten dus even wachten

Ferae in via, proh dolor, nullae sunt imagines, camera evenit non ad operandum.