Het was een spannende dag….

V

Vanmorgen was het in vergelijk met de afgelopen dagen vroeg opstaan.

De laatste momenten met de Beugelbikers zijn daar…
Onze wegen gaan scheiden, we naderen het afscheid!
Goedmoedig wensen we elkaar een goede en veilige reis.
Binnen 1 minuut is Fred terug, zou hij mij nu al missen?
Maar nee, hij vraagt: “heb ik de sleutel nou aan jou gegeven?”
“Ja Fred, dat heb je” zeg ik, vervolgens keert hij om en verdwijnt uit zicht.
Daar sta ik dan, helemaal alleen…

Een half uur later heb ik dit alles wel verwerkt en ook ik vertrek, maar wel de andere kant op.
Ik tour lekker over de bochtige wegen en door de bossen richting Gerardmer.
Vandaar verder richting het zuiden.

Na een uur wordt het spannend, de Garmin Tomtom houdt het voor gezien, de batterij is leeg. Hoe kan dat nou, zul je je afvragen? Nou ik ook, de hele nacht aan de oplader en na 1 uur leeg, dat kan toch niet? Er zal wel iets fout zijn gegaan, dus bedenk ik een oplossing. En dat lukt via de aansluiting van de druppellader. Een paar extra kabeltjes richting Garmin Tomtom en hij krijgt weer stroom. Nu is het weer gewoon een Garmin.

Een uurtje later begint het brandstof lichtje te knipperen dus kijk ik op de Garmin waar ik kan tanken. 80 kilometer verder zit de eerste gelegenheid zegt Garmin. Maar mijn lampje zegt +/- 40 kilometer. Het wordt weer een spannend moment. Dan maar de telefoon gebruiken. Maar helaas in de wildernis van Frankrijk heb ik geen bereik, het wordt dus nog een beetje spannender.

Na 10 kilometer kijk ik weer op de telefoon, nu een klein beetje bereik, maar geen tankstation. Nog iets spannender. Na nog eens 10 kilometer doet de telefoon ineens alsof er bereik is en ja hoor, er is een tankstation dichterbij dan Garmin weet. De spannende momenten zijn nu wel weg.

Nu maar volgooien, er gaat 19 liter in een 20 liter tank kan ik weer door richting Besançon.
Uiteraard zoek ik eerst nog een meditatie momentje zoals ik van Ben heb geleerd deze week. Kijk naar een kerk en het zal wel goed komen.

In de buurt aangekomen zoek ik de supermarkt voor wat eten en vervolgens via iOverlander een kampeerplekje. Voor de eerste nacht maar niet in het wild en netjes op een betaald plekje mijn tentje opzetten.

Het gaat goed, maar het was een leuke dag met spannende momenten

Dies excitans fuit, sublimis et mirabilis, eo fruebar, nunc tempus est edendi.