Non-actief

E

dinsdag 30 december 2003

igenlijk wel een vreselijk dagje vandaag. Ik wist dat het er aan zat te komen, maar de uitvoering is uiteindelijk niet het leukste. De organisatie heeft de nieuwe fondsen nog niet rond en begint door haar reserves heen te raken, als gevolg daarvan gaat vanaf 1 januari een groot gedeelte van de medewerkers met onbetaald verlof voor in elk geval 14 dagen. Bepaald geen leuke mededeling, maar iedereen wist al hoe het zat. De contracten van alle medewerkers lopen morgen af, en nu is er in elk geval duidelijkheid voor de komende periode. Half januari kijken we weer verder. Ondertussen moeten een aantal lopende zaken ook door kunnen gaan, dus moet er gekozen worden, wie mag er blijven en wie gaat zonder inkomen thuis zitten. Keuzes maken en je niet persoonlijk betrokken voelen, dan kom je er wel doorheen en dat noem je dan een jaar afsluiting. Hoewel, voor de medewerkers is het helemaal geen einde  jaar. Hier viert men 21 maart pas nieuw jaar, en de jaartelling ligt uiteraard ook even anders. 21 maart gaan ze hier naar het jaar 1382. Ik leef dus eigenlijk in de middeleeuwen, dat gevoel heb je af en toe al, als je de omgeving ziet en de manier van werken, dan zie je altijd de achterstand die ze hier hebben opgelopen. Morgen nog even doorbijten en rond het middaguur de lijst ophangen wie er thuis mogen blijven, of liever, moeten blijven.

Het nieuwe jaar vieren doen ze hier dus niet en ik heb ook nog nergens een echt feestje kunnen ontdekken om heen te gaan. Ik denk dat het einde jaar maar gewoon over te slaan, het maakt me ook niet zoveel uit dus dat scheelt weer. Zaterdag ga ik waarschijnlijk naar  Bamyan. Bamyan is een historische plaats in Afghanistan. Hier staan de, door de Taliban in 2000 vernietigde, Boeddha beelden. Ze schijnen erg groot te zijn geweest, en als ik goed geïnformeerd ben staat er nog 1 vrijwel compleet. Benieuwd hoe indrukwekkend dit zal zijn.

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.