Promotor

V

anmorgen vroeg op en om 6.45 uur vertrokken. In Denemarken was het nog fris en stond een stevig windje. Voldoende kleding aangedaan, maar vrij snel al gestopt om ook de zomerhandschoenen te vervangen voor de warmere versie.

In Duitsland loopt de temperatuur al gauw op en gaat de eerste laag kleding al weer uit en ook de zomerhandschoenen komen er weer bij. Ook begint de ellende op de weg. Ik ben bijna weer aan een pauze toe, maar wil nog een half uurtje door en kom ik in de file terecht. Gelukkig wel vlak bij een parkeerplaats en van de nood een deugd gemaakt om daar te lunchen. Drie kwartier later begint het weer langzaam te rijden en sluit ik aan in de file. Daarna gaat het weer een tijdlang goed tot ik bij Hamburg kom. Deze had ik verwacht maar door de warmte, en in Duitsland mag je niet tussen de file door met de motor, is het best pittig. Na Hamburg al gauw weer een pauze genomen. Wat betreft de afstand heb ik iets meer dan de helft gehad, ik hoop in tijd ook want het is inmiddels half vier.

Als ik weer verder ga zijn er af en toe wat langzaam rijdende files, gelukkig niet zo traag als bij Hamburg dus dat valt mee. Maar net voor Meppen gaat het weer mis. De hele snelweg is afgesloten en moet ik hele stukken omrijden. Ik rij hierdoor wel weer binnendoor en kom over leuke weggetjes, dat maakt het weer een beetje goed. Als ik Nederland binnen rij ga ik snel weer op zoek naar een parkeerplaats met een mogelijkheid om iets te eten anders hou ik het niet vol. 

Dat lukt allemaal, en dan is het nog slechts anderhalf uur naar huis waar ik rond half tien aan kom.

Ruim 900 kilometer op één dag is best pittig, maar best vaak lange pauzes genomen en dan is het zeker te doen. 

En dan ben je thuis en vind je het tijdschrift Promotor op de mat. Leuk, kan ik gelijk nieuwe plannen maken 😋

Binnenkort foto en film materiaal uitzoeken en kijken of ik iets leuks van kan maken. Dan komt het zeker hier op de website te staan.

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.