Stelvio

Z

 

Zoals gezegd ben ik vroeg vertrokken vandaag. Om 9 uur start ik de motor en om 9.30 uur sta ik aan het begin van de Stelvio pas. Het eerste stuk ben ik al bezig met inhalen, inhalen van heel veel fietsers. Rustig op de pas? Nou je kan het wel vergeten ondanks dat ik toch redelijk op tijd ben dacht ik. Vervolgens wordt ik ingehaald, door hordes motorrijders en soms haal ik een auto of andere motorrijder in. Het gaat lekker, de bochten zijn niet al te moeilijk, het uitzicht is geweldig, wat een fantastisch gebied is dit. Na een kwartiertje maak ik mijn eerste stop. Even rustig om heen kijken en naar andere motorrijders kijken. Onvoorstelbaar zoveel als er voorbij komen. En de Porsches van gisteren kom ik hier ook weer tegen. We herkennen elkaar en dat is toch wel weer grappig.

De afgelopen dagen heb ik al heel veel haarspeldbochten gereden en als ik deze pas daar mee vergelijk dan valt het hier eigenlijk wel mee. Ondanks alle bagage gaat het best soepel hier. Er zijn wel zwaardere bochten geweest als ik die met deze vergelijk. Een beginnende motorrijder zou ik toch willen adviseren eerst wat meer oefenen in de Ardennen voordat je de Alpen in gaat.

Bovenaan heb ik de keus uit twee richtingen, ik kies voor de richting naar Zwitserland en vandaar uit weer naar Italië en door naar Oostenrijk. Daar heb ik nog wat leuke weggetjes op de planning staan.

Beneden aangekomen ontmoet ik een man die zijn hond uitlaat en hij blijk een Nederlander te zijn, maar woont al lange tijd hier in dit Zwitserse dorp waar ik de naam niet van weet. Van die man trouwens ook niet. Hij verteld dat het erg warm gaat worden vandaag. En achteraf kan ik dat bevestigen 😉.

Ik rij weer gauw door naar Italië en ga dan richting Oostenrijk 🇦🇹 Daar wil ik de bergweggetjes weer pakken, maar welke ik ook probeer, nergens kan of mag ik in. Afgesloten wegens werkzaamheden, afgesloten wegen hardloopwedstrijden en fietsrondes. Dat mensen daar zin in hebben met deze temperaturen van al gauw 28 graden.

Uiteindelijk ben ik er klaar mee en pak de doorgaande weg waarvoor geen tol betaald hoeft te worden, want ik heb geen vignet gekocht. Ik cross in één keer dwars door Oostenrijk naar Duitsland 🇩🇪 nou ja in één keer, wel met kilometers lange files. In het begin sluit ik nog aan, maar als diverse motorrijders mij voorbij gaan en de hele file besluit ik aan te sluiten. Met een groep van al gauw 20 rijders gaan we langs de file. Ergens blijkt er een verkeerslicht te staan, zo’n 15 kilometer verder die het verkeer gedoseerd toelaat tot een tunnel. Blij dat ik mee gereden ben met de groep rijders. Voor de grens met Duitslands staat weer een file, deze keer nog langer en weer gaan we er met een grote groep motorrijders langs. De automobilisten maak ruimte en ook tegenliggers rijden veel verder naar rechts dan normaal. Dat schiet lekker op. Net na de grens blijkt de oorzaak van deze file, al het verkeer wordt eerst naar 1 baan geleid en dan naar de afrit waar een grote politie controle plaats vindt. Omdat het één baan wordt gaan we allemaal weer meerijden met het overige verkeer. We mogen uiteindelijk gewoon door met de motor en daarna liggen er twee lege rijstroken in Duitsland. Bij iedereen gaat het gas open en al gauw rij ik wer alleen. Tja, ik heb niet zo’n behoefte aan die snelheden, maar door de file zo samen langs de automobilisten was wel aardig. Na een tijdje verlaat ik de snelweg voor een tussenstop en uit te zoeken waar ik kan overnachten. Ik ontdek een eenvoudige boerderij waar je met je tentje terecht kunt. Verder geen voorzieningen, maar het is redelijk in de buurt dus ik ga maar eens kijken.

Daar aangekomen blijkt er ook een blokhut te staan met alle voorzieningen. Een eigen douche, toilet en genoeg stroom om alle batterijen weer op te laden. Hoeft dat even niet een keer via de accu van de motor. Het huisje blijkt nog niet helemaal schoon te zijn wordt er gezegd. Nou dan heb je mijn tent de laatste tijd niet gezien, die is alleen maar opgezet, volgegooid, leeg getrokken en weer afgebroken. Dus wat is schoon? Voor die paar euro extra ten opzichte van kamperen neem ik dat voor lief. O en vanavond kampvuur, heb ik ook nog een ‘bonte avond’ 🤣 En op het moment dat ik hier zit te schrijven komt de trekker voorbij met een ‘zwembad-aanhanger’ gevuld met water. Het kleine bordje maakt duidelijk dat deze te huur is en blijkbaar hebben enkele gasten verderop dit gehuurd want hij wordt daar geplaatst met aggregaat om het water op te warmen.

 

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.