Luchtaanval

 

H

Het kampvuur gisteravond viel een beetje tegen. De andere aanwezigen waren allemaal Duitsers die een Duits dialect spraken wat voor mij maar moeizaam was te volgen. Ik ben dus redelijk op tijd weggegaan onder het mom van morgen vroeg weer op. Die verplichting heb ik natuurlijk niet, maar toch ben ik om 8 uur klaar wakker.

Op mijn gemak alles opgeruimd en ingepakt en om 10 uur kan ik vertrekken. Nog even afrekenen bij de boerin. Krijg ik mooi € 5,- korting, ik denk omdat ze niet gepast terug had van de € 50,- die gaf. Maar ook terecht, want ze had gister niet goed schoon gemaakt natuurlijk 🤣 Ik heb gisteravond nog een route uitgezet naar het westen, maar de Garmin is weer eigenwijs en stuurt me alle kanten op behalve de route. Liechtenstein, Oostenrijk, Zwitserland.. overal mag ik naar toe, maar niet de richting die ik wil.  Uiteindelijk zoek ik zelf wel de mooie weggetjes uit, maar het zijn overduidelijk geen Alpen meer. Lange rechte wegen, af en toe een heuvel en je merkt het niet meer als je een bocht maakt. Wel lekker ontspannen rijden en de omgeving is zeker mooi en gevarieerd, maar zoals gezegd, anders dan voorgaande week.

Na twee uur in westelijke richting ben ik het wel een beetje zat. Tijd om te eten. Alleen nog geen winkel open gezien in deze omgeving dus wordt het droge worst met chips deze keer 😋. Later vind ik nog wel een winkeltje, maar geen personeel hier. Pak wat je nodig hebt, reken af met je pinpas en tot ziens.

In mijn ooghoek zie ik een roofvogel vliegen. Opeens duikt deze naar beneden in mijn richting. Ik hou mijn helm maar even op want als ik de prooi ben zal het wat zwaarder verteren worden worden voor hem. Maar hij stort neer in het weiland voor me en stijgt weer op met de prooi in zijn klauwen. Geen idee of het een buizerd, valk of zeearend was, maar een roofvogel was het zeker.

Ik besluit nu ook dat het welletjes is. Inmiddels ruim twee weken aan het toeren met de motor en ik heb eigenlijk geen doel meer. Ik moest maar eens richting huis. Zo gezegd, zo gedaan.

En na ruim 5500 kilometer zit ik nu weer uitgezakt thuis op de bank lekker na te genieten. Ben wel nieuwsgierig naar de filmbeelden, maar het zal wel even duren voor ik die heb uitgezocht. De komende dagen de motor maar onderhanden nemen. Die kan wel wat onderhoud gebruiken inmiddels. De ketting en tandwielen zijn zeker aan vervanging toe, de remschijf achter zal ook wel aan de beurt zijn, dan maar tegelijk hoeft het achterwiel er maar 1 keer uit. Misschien ook nog een lagertje vervangen, want sommige geluiden….en die wobble bij 150 km p/h op de snelweg praten we maar niet over. Toch best tevreden met de motor, inmiddels 14 jaar jong en gaat maar lekker door.

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.