Supermarkt

E

zaterdag 6 december 2003

en weekend heeft toch twee dagen? Nou dat dacht ik gister ook nog, maar soms gaan de dingen anders dan je wilt. Normaal gesproken is het weekend hier ook twee dagen en de meeste medewerkers zijn afwezig. Ik dacht dus aan lekker lang in bed liggen, maar helaas om 8 uur werd ik gewekt en moest ik me nog haasten ook. Na snel een broodje een kop koffie in de auto en naar dr. Raouffi voor overleg, maar helaas hij is niet aanwezig en dus vertrekken we weer. Omstreeks 11:00 zal hij er weer zijn, dan gaan we er weer naar toe. Eerst maar eens op ons gemak koffie drinken.

Het gesprek is niet al te lang en aansluitend gaan we naar de garage. Daar staat nog een Landrover van DCA, welke ooit is geconfiskeerd door de Taliban. De Landrover is er slecht aan toe, er moet een nieuwe motor in en het linkerportier, en daar boven het dak zijn beschadigd. Ook de binnenkant ziet er niet meer uit. Alles met elkaar teveel om te laten repareren, veel te kostbaar. Wel schijnen er twee Engelsen te zijn die nog belangstelling hebben voor de restanten. Zelf hebben we de verwarming uit dit sloopmodel nog nodig de rest zullen we verkopen, of is het verpatsen, maar zien wat het nog opbrengt.

Vervolgens wordt het tijd voor de supermarkt. Deze is alleen toegankelijk voor buitenlanders en ze verkopen er net die dingen die je hier verder weinig kunt vinden. De whisky is zeker betaalbaar, met $13,00 per fles, ook hebben ze hier biertjes, eindelijk weer, dat is best lekker na een hele week. Jus d’ Orange en jam en zo nog van alles wat het leven toch wat aangenamer maakt.

Daarna naar een restaurant voor de inwendige mens, ’t is al 14:00 uur inmiddels dus dat mag wel. Met zijn drieën voor $7,00 goed gegeten, vreselijk wat is het hier toch duur 🙂 , maar de warme maaltijd is al vast weer binnen.

Tijdens deze dag door een groot deel van Kabul gereden. Hele delen liggen volledig plat, elders is al weer redelijk wat opgebouwd, maar op veel plaatsen zie je nog de herinneringen aan de oorlogen. Kogel gaten in huizen en flatgebouwen, kapotte tanks, opgeblazen auto’s, kraters en zandvlakten, maar de wederopbouw wordt aangepakt en daardoor zijn er veel contrasten.

En nu wordt het echt tijd voor een biertje….

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.