50 kilometer

E

en rustige camping en een lange nacht. Deze morgen sta ik eens niet zo vroeg op. En vervolgens ga ik rustig aan de slag met een douche, ontbijtje, koffie en nog eens koffie. Dan trek ik de tent leeg om de boel in te pakken gaat het regenen dus alles weer net zo snel de tent in..

Gelukkig is het maar een kort buitje en al snel ben ik dan toch aan het inpakken. Tegen half twaalf rij ik de camping af. 

De route, die ik thuis gemaakt heb, is in delen op de Garmin gezet maar worden nooit per dag uitgereden. Ik zie altijd wel hoe ver ik kom en waar ik dan overnacht. Het eerste stuk van vandaag is nog 65 kilometer van de route die ik gisteren gestart ben. De eerste 10 kilometer rij ik over een rustige weg en mis bijna de 1ste afslag. Moet nog wel net even een U-bochtje maken om er netjes in te kunnen rijden. Dan staat er een bord dat dit een privé weg is, je mag er wel rijden maar dan moet je betalen. Via camera’s wordt de tol automatisch geheven. Ik twijfel even, maar zie geen tol voor motoren staan, dan is het toch gratis voor mij? Ik heb dus geen idee, de camera’s doen hun werk wel, ik rij door want het lijkt een mooie lange weg te worden, en niet verhard, nou ja half verhard met gravel en soms wat meer gravel. Eerst rij ik nog door het bos en dan kom ik boven de bomen grens denk ik. Weidse uitzichten heb je hier over groene valleien, boeren graslanden en de eerste 30 minuten kom ik 1 tegenligger tegen. De weg gaat maar door, omhoog, omlaag, bocht links en rechts, en niemand kom ik tegen en het is werkelijk fantastisch, ik kijk mijn ogen weer uit! 

Na 50 kilometer is er weer asfalt, ja echt, 50 kilometer gravel weg, geen kruispunten, vrijwel geen anderen gezien af en toe een woning of boerderij, loslopende schapen en geiten… en dan weer asfalt, een dorp en een supermarkt. Ik besluit direct boodschappen te doen, want ik heb geen idee of ik nog ergens een andere gelegenheid krijg. Brandstof heb ik genoeg dus dat wordt geen probleem. 

Daarna weer hele stukken over asfalt, en kom ik uit in Lillehammer, ik had het vermoeden al dat ik in skigebied rondreed. De waarschuwingsborden voor langlaufers staan al langs de weg. Toevallig komiek ook langs de skischansen, dus snel even een fotootje en weer door. Een mooie lange weg over asfalt deze keer. Toch is het hier goed opletten want er lopen allerkleinste dieren over de weg. De ene keer schapen dan weer koeien. Bijtijds de snelheid er uit en rustig langs het beesten volk zodat ze geen gekke dingen gaan doen en voor de motor springen. Gelukkig was er geen één levensmoe.

In de middag een regenbuitje gehad en dan is er weer een gravel weg. Deze keer zie ik het niet zitten, de weg is smal en de regen heeft het glibberig gemaakt, ik keer om zodra het kan en pak de hoofdweg. Bij een tankstation even stoppen en tanken, wel zo handig voor morgen en op zoek naar een plekje voor de nacht. Ik kijk ook even naar het weerbericht en dat ziet er niet best uit voor de nacht. Sterker nog, over een uur wordt het al slecht. Ik denk er niet lang over na, vind een camping op 7 kilometer afstand en zet daar mijn tent op. Zodra alles staat begint het te regenen en niet te weinig. Zo blij dat ik nu in de tent zit en niet doorweekt raak op de motor. 

De Nederlandse campingbaas heeft pizza’s en een oven, best handig hoef ik niet te koken in de regen 😋 

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.