Afgesloten

H

et is in de avond nog een tijdje droog geweest, maar tegen 23 uur begon het weer te regen. Dat ging door tot in de vroege ochtend. Als ik rond 7 uur wakker wordt regent het niet meer, maar de tent is uiteraard behoorlijk nat. Ik heb nog geen zin en draai me weer om. 

Als ik weer wakker wordt is het 9 uur en warm in de tent. De zon schijnt dus opstaan en aan de slag. Uiteindelijk rij ik om 11 uur weg en de tent redelijk droog mee gekregen.

Ik rij een mooie weg, maar ondanks de zon is het toch fris op de motor. Al gauw besluit ik om de regen/wind voering aan te doen, moet toch een beetje warm zien te blijven. Onderweg check ik nog wel een keer de weersvoorspelling voor vandaag en het lijkt goed te gaan. Voorlopig geen regen meer. Wel is het koud, de zon is weg en ik rij redelijk hoog door de bergen, dus ik besluit nog een laagje aan te doen, warm blijven! En het gebied is werkelijk weer schitterend. Alleen jammer dat de gravel weg na +/-10 kilometer afgesloten bleek. Kan ik weer terug en moest om een groot stuwmeer heen rijden. Even wat extra kilometers maken op strak asfalt en deze keer lekker stevig door gereden.

Aan de andere kant van de berg schijnt de zon volop en dat voelt best lekker na de kou de afgelopen uren. Ik ga op zoek naar een slaapplekje voor de nacht en dat valt tegen. Een paar plekjes bekeken, maar geen van allen geschikt voor de tent. Ja als je een 4×4 auto met tent op je dak hebt lukt het wel, maar ik met mijn super lichtgewicht tentje moet toch wel een recht stukje op de grond hebben waar ook nog eens grondpennen in kunnen. 

Om 18 uur stop ik er mee, ik Google de dichtstbijzijnde camping en rij er heen. Ben hierdoor wel redelijk van de route afgedwaald, maar ach de tent staat weer.

Morgen op tijd weg, er komt slecht weer aan de komende dagen. Ik wil nog door de bergen en dan een plekje zoeken, misschien wel in de buurt van de Preikestolen. Daar een paar dagen blijven hangen voordat ik richting Kristiansand rij.

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.