AtlanticRoad

Z

oals iedereen inmiddels weet doet de navigatie niet helemaal wat ik wil. Meestal negeer ik dat, maar vandaag geef ik de Garmin een kans. Ze wil dat ik naar het begin van de route rij boven op de berg. Die berg waar ik gistermiddag naar beneden ben gereden. Hier heb ik dus geen enkele moeite mee, hup nog een keer de Trollstigen nu naar boven want daar begint de route! Boven gekomen doe ik nog even toeristisch en schiet de foto’s die gisteren vergeten ben. 

En dan de route oppakken, nu weer naar beneden, jawel, weer de Trollstigen 🤣 voor de derde keer dus. Het is inmiddels wel een stuk drukker geworden en met al die touringbussen en campers schiet het niet echt op. Soms lukt het toch om er voor bij te komen en kan ik wat lekkerder doorrijden. Iedereen die hier ooit heen gaat met de motor: rij ‘s avonds dan is het goed te doen!

Vervolgens rij ik door richting Kristiansund. Vandaag staat de Atlantis road op de route en ga ik via een Ferry, een aantal tunnels de eilanden op en volg de doorgaande weg met soms een afbuiging naar landweggetjes. Het landschap is totaal anders maar nog steeds geweldig.

Net voorbij Bud stop ik even en raak aan de praat met een Nederlander. Helemaal alleen op pad  is toch een beetje vreemd voor sommigen, maar als excuus geeft meneer dan zelf al dat het thuisfront misschien ook wel eens rust wil 😉 ik maak hem maar niet wijzer… Als hij vertrekt krijg ik nog een blikje alcohol vrij bier, en nog ijskoud ook, dat gaat er natuurlijk wel in. Dank meneer wie u ook bent! 

Ik wil weer verder gaan, maar dan gaat het fout met de Garmin. Ik druk op een verkeerd knopje en ze wil gaan updaten. Dat had ik thuis al gedaan muts! Maar ze zoekt naar WiFi verbindingen gooit de Nederlandse taal overboord en gooit alle routes weg. 🤬

Na een hoop geklooi is ineens het Nederlands weer terug en gelukkig kan ik via de telefoon mijn routes weer terug halen, maar ja ik ben wel een uur verder zonder een kilometer opgeschoten te zijn. Toch jammer. 

De hoge bruggen over, en dan op zoek naar een plekje voor de nacht. Er is weinig beschutting en waar dat wel is, is het privé terrein. Uiteindelijk een camping vlak bij zee gevonden en daar hebben ze behalve een warme douche ook nog WiFi. Wie weet staat dit vanavond al online. 

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.