Trollstigen

V

annacht om 4 uur wakker, volop licht want de zon is al op hier. Ik wil nog niet wakker zijn, maar de grond ligt hier niet zo geweldig, scheef,  hobbelig, ondanks een heel goede slaapmat ligt het nu niet lekker. Ik draai en Dommel nog wat weg maar tegen 7 uur ben ik er wel klaar mee, ik had beter in mijn hangmat kunnen blijven liggen.

Rustig aan opruimen, afbreken, inpakken alles met elkaar vertrek ik om 10 uur. Mobiel internet heb ik sinds gisteren al niet meer. Als ik even stilsta bij een camping en kijk of er weer mobiel bereik is vind ik de WiFi verbinding van de camping en deze kan ik vrij gebruiken. Dat is best handig. 

Diverse berichten komen binnen, ik kan het weerbericht lezen voor het gebied dat ik in ga, ook nog even in Polarsteps de locatie vastleggen waar ik overnacht heb en Henk feliciteren met zijn verjaardag. 

Ik rij naar het Geirangerfjord en het gebied is werkelijk ook weer fantastisch. Geiranger staat op de lijst van Unesco werelderfgoed, en dat is niet zonder reden. 

De keus om dit jaar naar  Noorwegen te gaan met de motor is een hele goede geweest. Jammer dat ik maar drie weken vakantie heb, hier kan ik wel maanden rond zwerven.

Bij Eidsdal pak ik de veerboot om het fjord over te steken en zo kom ik dichtbij de Trollstigen. Het is nog vroeg in de middag en ik heb alle tijd dus even lunchen en dan door de Trollstigen afdalen. Een behoorlijke afdaling met een lengte van 20 kilometer en 11 haarspeldbochten. Mooi om te rijden, gelukkig tref ik het en rijden er geen bussen voor me aan. 

Vlak na de afdaling vind ik een lekker plekje voor de overnachting. Vol in de middag zon, bloedje heet nu, maar gelukkig vlak bij een riviertje op loop afstand, dus even een verkoelende duik. Nou ja verkoelen, ijskoud kun je beter zeggen, maar het frist wel lekker op. 

Morgen richting kust, naar de AtlanticRoad.

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.