Koud

D

e dag begint vroeg, iets na 7 uur ben ik klaar wakker. Gisteravond was er nog behoorlijk veel wind en bewolking. Daardoor was het een frisse avond. Er staat nu minder wind en de zon schijnt. Bij het inpakken doe ik rustig aan, kan de tent lekker droog worden. Dat lukt goed en even na 9 uur ben ik klaar om te vertrekken. Nog even de watervoorraad aanvullen en het afval weggooien. Dan komt de campingeigenaar nog even zeggen dat de brug waar ik naar terug wil voor nog wat foto’s nogal in de wolken zit en nauwelijks te zien. Foto’s maken heeft dus geen zin. Dan richting Trondheim.

Ik rij een heerlijke weg met makkelijke bochten en amper verkeer. Lekker doorrijden en genieten van motorrijden. Er staat 1 Ferry ingepland op deze route en daar moet ik 20 minuten op wachten. Er komt een Noor aangelopen en we raken aan de praat. Hij rijdt ook motor en zou graag eens net als ik dat doe met de motor op vakantie gaan, maar ja, gezin, kinderen… tja wat zal ik daar op zeggen… nou niks 🤫

We kunnen de Ferry op en de overtocht duurt 25 minuten. Nu raak ik aan de praat met een Duits echtpaar. Ze zijn op het dek aan het hardlopen om in beweging te blijven, want de hele dag rijden in de camper is ook niet gezond. Ze zijn onderweg naar de Lofoten, zou ik ook wel willen maar is nog eens 900 km verder, daar heb ik niet genoeg vakantietijd voor. Wie weet ooit nog een keer.

Alles met elkaar rij ik de hele dag lekker door. Maar het is wel koud in deze omgeving. Behalve de regen/windvoering in mijn motorpak trek ik ook de wintervoering aan. En nog blijft het fris. Gelukkig breekt tegen 2 uur in de middag de zon echt door en wordt het warmer. Nu maar hopen dat het zo blijft. De voorspellingen zijn wel enigszins vochtig. 

Trondheim laat ik op tijd links liggen. Verdwalen in de stad heb ik geen zin in. Het is inmiddels al ruim na vieren en het wordt echt tijd om te stoppen en de tent op te zetten. Maar een plekje is niet te vinden, campings zijn er ineens ook niet meer. Af en toe denk ik dat ik een plekje zie langs de weg, maar teveel gravel maakt het voor een tent kampeerder niet leuk.

De route gaat vervolgens links af een gravel weg op, ik twijfel even of ik dit nog moet doen. Toch doe ik het en vervolgens kom ik midden in de natuur een parkeerplek tegen waar mijn tent prima kan staan voor een nacht. Ik wil gewoon niet verder, dus dit wordt het.

Net na het eten stopt er een ID.buzz zo’n nieuwe VW bus. De man die uitstapt verteld dat ik op een parkeerplaats sta. Tja, dat had ik nog niet door, maar hij vind het allemaal prima, pakt zijn vishengel en 2 honden uit de buzzzz en wenst me een fijne avond.

Morgen, geen idee waar ik dan weer uitkom, ik ga in zuidelijke richting rustig aan richting Kristianstad.  

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.