Banken en autorisaties

D

woensdag 10 december 2003

ie hete douche vanmorgen ook maar weer genomen, gebruik maken van de mogelijkheden zou ik zo zeggen. De eerste actie was wel dat ik te laat opstond. En wel een half uur, vreselijk toch, maar ja niemand had me gisteren verteld van het tijdsverschil, dat in Pakistan de tijd een half uurtje voorloopt op Afghanistan.

Vervolgens gaan we naar de bank om de autorisaties te regelen en geld over te boeken. Helaas, het mislukt, er zijn nog meer papieren nodig, zelfs vanuit Nederland voordat ik aan de centjes kan komen, als of ik niet te vertrouwen ben, kom op zeg…..:)

Maar goed het kost je zowat de hele ochtend om hier achter te komen, dus maar naar Nederland gebeld of dat even geregeld kan worden. E-mail had ik ook kunnen gebruiken natuurlijk, alleen heb ik de indruk dat niets binnenkomt bij het thuisfront, terwijl ik wel alles gewoon ontvang, beetje vreemd maar ja, misschien verzamelen ze alles hier eerst even om te kijken of ik niet spioneer en krijgen jullie het straks allemaal in een keer binnen.

Dan de auto’s verkopen, nou nee dus, daar zijn ook weer bepaalde registratie bewijzen voor nodig en die kunnen we hier natuurlijk niet vinden, dus wordt er overal en nergens heen gereden om ze te zoeken, voorlopig nog geen resultaat, behalve dan dat ik morgen weer terug ga naar Kabul met het vliegtuig van het Rode Kruis en zonder centjes dan. Helaas beste medewerkers, eind van de week geen salaris denk ik.

Vervolgens nog even dat “goed gesprek” gevoerd. Natuurlijk was dat niet de verantwoordelijkheid van de persoon die ik aansprak, zal hier maar geen namen noemen, maar het lag aan een ander.

Bureaucratie en afschuiven, volgens mij leren ze het op school en is het nog een verplicht vak ook, waar hebben we het in Nederland nou over als we de lessen “normen en waarden” als verplicht vak in willen invoeren.

Straks maar weer eens douchen………………………………

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.