Pakistan

V

Dinsdag 9 december 2003

roeg op vandaag, om 7:00 vertrekken Sardar de administrateur en ik naar Peshawar in Pakistan. We gaan met de auto, want dan kan ik nog leuk een stukje van het land zien. En dat is echt fantastisch, alleen de weg al waar we overheen gaan, ronduit slecht. En de chauffeur rijdt niet bepaald langzaam, hij ragt maar door. Uiteindelijk in Pakistan begrijp ik waarom, er staat een andere auto te wachten en hij gaat weer terug naar Kabul. Alles overgeladen en na de paspoort controle krijgen we een militair bij ons in de auto ter begeleiding. Tot twee keer toe wordt deze gewisseld en krijgen ze geld toegestopt. Tja, de gewoontes moet je in ere houden.

Onze kantoorruimte in Pakistan ziet er goed uit. Er werken echter niet zoveel mensen meer, de meeste zitten inmiddels in Kabul. Ik moet morgen het geld regelen voor de komende periode, dat moet naar Kabul toe en de hier aanwezige administrateur naar Kabul sturen. Verder nog twee auto’s verkopen en een “goed gesprek” voeren met de storemanager. Eens kijken hoe hij reageert.

Inmiddels is het donker, maar heerlijk zo in mijn T-shirt op het balkon. Kan ik hier niet blijven? De temperatuur is veel aangenamer, ook hebben we hier gewoon dag en nacht elektriciteit en overheerlijk een douche waar je onder kunt staan, en nog goed heet ook.

Suspendisse blandit ligula turpis, ac convallis risus fermentum non. Duis vestibulum quis quam vel accumsan. Nunc a vulputate lectus. Vestibulum eleifend nisl sed massa sagittis vestibulum.