WoW

W

oW wat een dag..het eerste stukje moet ik terug rijden om weer de goede richting op te kunnen gaan. Bij het eerste tankstation de boel weer vol gegooid, je weet nooit wanneer er weer een tankstation komt. En dat was maar goed ook, want de komende uren zie ik er geen één. Ik volg weer het lijntje van de uitgezette route en ben dan al gauw van de doorgaande weg af. Toch kom ik nog regelmatig terug op deze weg, want vaak kun je niet over de berg heen en dan moet je er doorheen. Tunnel in tunnel uit.

Dan staat er een bord dat de route een tolweg is en alleen met creditcard betaald kan worden. Ik heb een debitcard en er staat saldo op dus het komt vast wel goed. Dat weggetje met al die haarspeldbochten wil ik niet missen. En als betalen niet lukt dan ga ik terug, nog een keer die bochten door 😋

Het landschap is werkelijk waar fantastisch de bochten geweldig en ik stop regelmatig om even alles in me op te nemen. En hoe hoger ik kom hoe geweldiger het wordt. Uitzicht over de bergen. Grote sneeuwvelden, meer nog dan gisteren. En dan komen de langlaufers voorbij, ja echt de baan is open, het langlauf spoor is getrokken.

Het water dat uit de berg komt is niet alleen super helder en koud, maar ook drinkbaar. Dat komt heel goed uit, want mijn water is op! Vullen maar die flessen.

De kaart is geaccepteerd en voor 90 kronen mag ik mijn weg vervolgen. Prima, absoluut het geld waard. Ik had dit niet willen missen. Zelfs de afdaling is mooi en de temperatuur loopt weer langzaam op. 

Eind van de middag weer opzoek naar een slaapplekje en al gauw rij ik op een rustige weg langs een visvijver waar niemand is en de motor tussen de steenblokken door kan naar een mooi plekje voor de tent.

Nu in de zon, in de hangmat nagenieten van een fantastische route. Ben zo benieuwd waar ik morgen in terecht kom, kan bijna niet wachten. Maar kan het mooier dan vandaag? We zullen zien.

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.