Kort

V

andaag de laatste dag om nog een beetje te touren door Noorwegen. Toch doe ik het kalmpjes aan deze morgen. Ik heb een route van 2 uurtjes in de planning staan, dat singel,de kortste in de hele vakantie. 

Eerst alles op mijn gemak inpakken en zorgen dat het zo schoon en droog mogelijk mee kan. Vanavond sta ik op een eenvoudige camping op 30 minuten rijden van Kristiansand, lekker dichtbij de Ferry dus.

Rond elf uur vertrek ik rij ik rustig over verlaten wegen. Af en toe een tegenligger of laat ik me inhalen. Ook wat werkzaamheden aan de weg en natuurlijk weer een mooi gebied 😁

Leuke smalle boswegen en boerenpaden, geasfalteerd, met gravel en een stukje zand. Tussendoor een lange stop voor de lunch en uiteindelijk om half drie op de eind bestemming voor vandaag. Dat moet ook want er wordt weer regen verwacht vanaf 17 uur dus ik ben er mooi klaar voor en kan droog in de tent zitten of koken in de schuilhut pal naast mijn tentje, goed uitgekozen dacht ik 😇 en uitzicht over het meer.

Eigenlijk is dit wel einde vakantie, morgen is de terugreis met de Ferry en dan de snelwegen naar huis. Wel saai rijden maar, het moet maar….

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.