Lysebotn

O

m 5 uur deze ochtend rol ik mijn bed uit en begin gelijk met inpakken. Buiten regent het nog maar als ik de tent open doe is het bijna droog. Nu eerst douchen en als ik weer buiten loop is het droog. Nu rap doorwerken en alles in de koffers stoppen zodat alles wat droog is ook droog blijft.

De tent is leeg, maar ook erg nat, toch breek ik hem af want droog wordt die toch niet deze morgen, en alles zo de zak ik.

Dan is het tijd voor een broodje en een kop koffie. De laatste tassen op de motor binden, water bijvullen en gaan. De Ferry vertrekt om 6.55 uur ik kom over de weg aanrijden en zie hem aankomen varen. Om 6.50 uur sta ik op de kade, prima planning dus 😅

Een uurtje varen door het fjord naar Lysebotn, zie je de fjorden ook eens op deze manier.

Bij Lysebotn verlaat iedereen de Ferry en staan auto’s en motoren klaar om weer aan boord te gaan. Auto’s moeten achteruit op rijden, anders moeten ze er aan het eind achteruit af en dat wil de kapitein niet. Ook de volgorde is belangrijk want er zijn 2 stops onderweg. Dus wie er bij de eerste stop af wil moet als laatste aan boord. 

Ik aanschouw het allemaal een beetje en maak mijn eigen kleding in orde, straks de berg op en daar zal het zo om 8 uur wel frisjes zijn. Alle autos’s die aan boord waren met mij en de andere motorrijders zijn al weg. Daardoor heb ik de weg voor mij alleen. Het eerste half uur kom ik zelfs geen tegenliggers tegen. En die haarspeldbochten bochten zijn weer geweldig om te rijden. Er lag er zelfs één in de tunnel. Het gebied is ook mooi, maar door de mist en laag hangende bewolking kan ik niet ver kijken. Toch geeft dit een mooi sfeertje en ziet alles er weer anders uit dan op alle voorgaande dagen. 

Al vroeg in de middag kom ik een mooi plekje voor de nacht tegen. Ik denk er niet lang over na en zet hier de tent op. Vanaf 5 uur tot 14 uur is toch ook een hele dag. En inmiddels schijnt de zon, het waait ook wel behoorlijk maar daardoor is de tent in een mum van tijd weer lekker droog. Nu hopen dat het zo blijft.

Morgen nog een klein stukje rijden naar Øvrebø, dat ligt op een half uur rijden van Kristiansand, zodat ik me donderdag niet hoef te haasten voor de Ferry naar Denemarken 🇩🇰

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.