Lezen

Z

oals voorspeld een dag met regen, ik ben op tijd wakker, maar met regen en geen plannen voor deze dag blijf ik liggen. Dat hou je natuurlijk niet de hele dag vol en rond half tien ga ik richting douche. Onderweg krijg ik koffie aangeboden van de eigenaar en dat sla ik uiteraard niet af. Na 2 koppen koffie zijn we een uur verder en ga ik alsnog even douchen. 

Vervolgens de tent een beetje rechttrekken om te voorkomen dat de boel onderloopt, één tentharing was al los gekomen en er stond een plasje water in het voorste deel. Geen groot probleem gelukkig.

Na een beetje surfen op internet besluit ik morgen naar Lysebotn te gaan. Een gehucht waar maar één weg naar toe gaat en die vanaf deze kant alleen met de Ferry bereikbaar is. Deze moet je wel vooraf boeken. De middagboot zit vol, alleen de ochtend is nog plek voor mij met de motor. De afvaart is om 7 uur. Dat wordt echt vroeg op, maar na een uur varen door het Lysefjord, wat ook indrukwekkend schijnt te zijn, heb ik wel een hele mooie weg richting zuiden. En die kant moet ik toevallig op. 

Vandaag doe ik niks dan lezen en naar de regen luisteren. Morgen een lekker dagje rijden.

Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem, furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem. Elsker, elsker det og tenker På vår far og mor Og den saganatt som senker Drømme på vår jord. Og den saganatt som senker, Senker drømme på vår jord.